לפני שמתחילים - מבצע לראש השנה
- משטח אפייה וצלייה Fast&Crust - ב-255 ש"ח עם הקופון YOOLP
ועכשיו אפשר להתחיל :-)
מאז שהתחילה הקורונה, יותר ויותר אנשים אופים בבית. פיצות, פוקצ'ות, לחמים וחלות. עם עליית האפייה עולה גם השאלה - אז איך אופים פיצות כמו בפיצריות ופוקצ'ות כמו במסעדות. ובכלל, איך מייצרים מאפים שנראה שנאפו בטאבון ולא בתנור ביתי.
אז החלטתי לבדוק כמה אפשרויות לאפייה בבית שאין בו טאבון (בהנחה ולא החלטתם לשפץ את המטבח במהלך הסגר ולבנות אחד). אפיתי גם פיצות וגם פוקאצ'ות וניסיתי להגיע למרקם המטורף הזה שמביא איתו הטאבון. פה אגב תמצאו את המתכון הראשון לפוקצ'ה מטורפת מתוך סדרה של מתכונים שתעלה החודש.
בדרך כלל כשמכינים פיצה בתנור הביתי היא יוצאת רכה ולא קריספית מספיק מכיוון שהתנור הביתי לא מצליח לייצר את כמות החום הנדרשת ולפזר אותה ביעילות. שנים רבות השיטה המסורתית לאפיית פיצה מוצלחת היתה אבן שמוט שסייעה בפיזור החום ושמרה עליו. החיסרון של אבן שמוט הוא שלוקח יותר זמן לאפות את הפיצה עליו, ובחום גבוה זה עלול לגרום לתוספות על הפיצה להישרף. האבן גם מתבלה יותר מהר ומאוד כבדה ולכן הוצאה והכנסה שלה מהתנור כרוכה במאמץ ואז פעמים רבות אנשים פשוט מוותרים עליה.
בשנים האחרונות הגיעה אלטרנטיבה מוצלחת בשם Fast&Crust המשווקת ע"י פיינקוק. משטח האפייה והצלייה שלהם עשוי פלדה ויודע לאגור חום משמעותי ולפזר אותו בצורה אחידה. הוא מתאים לשימוש בתנור או על הגריל ומתפקד כמעין פלאנצ'ה, כך שבנוסף לאפיית פיצה או פוקאצ'ה תוכלו לצלות עליו ירקות, בשר ודגים. המשטח שוקל 4.1 ק"ג והוא עמיד מאוד.
בעבר כבר אפיתי עליו במשך תקופה ארוכה הבעיה הייתה שהוא היה קטן ולכן כשרציתי לאפות פיצה זה היה די בעייתי. בשנים האחרונות כבר יצא דגם חדש וגדול, שמתאים בול לתנור ממש כמו תבנית, כך שהבעיה הזאת נפתרה ואני הכי מברכת על זה.
השימוש במשטח קל ופשוט. מכניסים אותו לתנור ומחממים אותו ל-220 מעלות (וגם יותר), ואז מניחים עליו את הפיצה או הפוקאצ'ה למשך 4-7 דקות. כך תקבלו פיצה קראנצ'ית עם קראסט שמתפצח בפה.
כדי שגם אתם תוכלו להנות ממנו ביקשתי שיעשו לנו הנחה שווה ואני מחכה בקוצר רוח לראות איך יצאו לכם המאפים שתכינו עליו.
המחיר המקורי בלאסטפרייס הוא 390 ש"ח וכרגע הוא במבצע כולל עוד הנחה מיוחדת עם הקופון YOOLP כך שהוא יעלה לכם רק 255 ש"ח!
לפרטים וקנייה (ואל תשכחו להשתמש בקופון YOOLP לקבלת ההנחה).
אבן שמוט
ולאלו שמעדיפים את הפתרון המסורתי של אבן שמוט, תוכלו לקנות את סט הפיצה של קיסר שמגיע עם אבן שמוט המתאימה לפיצה בקוטר של עד 38 ס"מ, מגש נירוסטה וסכין גלגלת מנירוסטה.
למתקדמים - תנורי פיצה מקצועיים
ואם אתם חובבי אפיית פיצה מדופלמים ורוצים לשדרג את המטבח הביתי בתנור פיצה מקצועי משל פתחתם סניף פיצה שכונתי, אז הנה כמה אופציות בשבילכם:
תנור פיצה מקצועי 34 ס"מ אפיונו
Effeuno Easy Pizza P134H
תנור מנירוסטה הכולל תא אפייה בגובה 9 ס"מ המתאים לאפיית פיצה בקוטר של עד 34 ס"מ. לתנור חימום מהיר וצריכת החשמל שלו נמוכה. לתא האפייה יש תאורה פנימית כך שתוכלו לראות מה קורה לפיצה שלכם בכל שלב. האפייה נעשית על אבן חסינת אש. התנור יכול להגיע עד טמפרטורה של 450 מעלות והוא מתאים לאפייה רציפה של כמה פיצות. והמדהים? הוא יאפה לכם את הפיצה תוך 4 דקות.
תנור פיצה מקצועי 34 ס"מ גבוה אפיונו
Effeuno Easy Pizza P134HA
דומה בתכונותיו לדגם ה-134 אך בעל תא אפייה כפול בגובהו - 18 ס"מ. כך שתוכלו לאפות בו גם לחמים וגם פיצות (5 דקות אפייה לפיצה!).
תנור פיצה מקצועי 50 ס"מ אפיונו
Effeuno Easy Pizza P150HA
דומה בתכונותיו לשני אחיו הקטנים ומציע תא אפייה המתאים לפיצה בקוטר של עד 50 ס"מ. גובה תא האפייה 18 ס"מ כך שהוא מתאים גם לאפיית לחם (גם כאן הפיצה שלכם תהיה מוכנה ב-5 דקות).
אל תפספסו
- המדריך המלא לבחירת מיקסר
- המדריך המלא לבחירת מעבד מזון
- המדריך המלא לבחירת סירים מומלצים
- רשימת האביזרים שאתם חייבים לאפייה ביתית
- מחפשים מוצר אחר לאפייה בבית? כתבו לנו בעמוד האינסטגרם
- לקבוצת המלצות הקניות הכי שווה בפייסבוק כבר הצטרפתם? בואו בואו