אם יש משהו שאני אוהבת במיוחד זה ספרי בישול ואפייה. מעבר למתכונים מדובר בספרים שהם השראה ואני נוהגת לפתוח כל יום ספר אחר כדי לשאוב רעיונות.
יש לי בבית המון המון ספרי מתכונים. מדפים שלמים של ריחות ממטבחים מכל העולם. חלקם בשימוש יומיומי וחלקם שם לימים שמתחשק לי לגוון ולהריח עולם אחר של טעמים.
הפעם בחרתי להביא לכם את 10 הספרים שאני אוהבת במיוחד, ועוד אחד שאתם חייבים (יש עוד מלא, מבטיחה עוד כתבה בקרוב).
- שנים אחרי שהוציאה את ספר מתכוני העוגיות שלה, שהוא אחד מספרי האפייה הטובים והכי בשימוש אצלי, מרתה סטיוארט מפתיעה ומוציאה לאור ספר עוגיות חדש שמסתמן כבר עכשיו כשוס גדול אחרי שההזמנה המוקדמת אליו הפכה לדבר הכי חם ומדובר ועוד לפני שהוא יצא הוא מככב במקום הראשון ב-Best Seller של אמזון. הספר, שנקרא Martha Stewart's Cookie Perfection, יוצא לחנויות באוקטובר (עוד פחות מחודש), מכיל בתוכו מעל 100 מתכונים ומי שקונה אותו כבר עכשיו במכירה המוקדמת יגלה הנחה ממש שווה עליו.
אם להסתמך על כל ספרי המתכונים של מרתה, זה הולך להפוך בצ'יק לרב מכר שאתם חייבים בבית.
הנה, פה הלינק לקנייה: https://amzn.to/32Hvfo9
- אם תשאלו אותי, זה ה-ספר של מרתה סטיוארט - The Martha Stewart Living Cookbook. הוא יצא בשנת 2007 (לפני 12 שנה) ויש בו 1,200 מתכונים של כל הקלאסיקות. תמצאו בו קטגוריות כמו פסטה ואורז, עוגות, סנדביצ'ים וקישים, סלטים, לחמים ועוד ועוד.
לא מדובר בספר משובץ בתמונות יפהפיות כי אם בסוג של אנציקלופדיה שפותחים כדי לחפש אחרי מתכוני בסיס. הוא מומלץ בעיקר לפודיז ופחות למי שמתחיל רק עכשיו את צעדיו במטבח בעיקר בשל העדר התמונות שבו שעוזרות לרוב להבין איך המנה צריכה להראות בסוף ההכנה.
הנה, פה הלינק לקנייה: https://amzn.to/2LvaS87
- אם אתם מתעניינים באפייה, זה הספר בשבילכם - Bouchon Bakery. כתב אותו השף תומס קלר, שעבד עליו במשך שנים, והוא אף קיבל את פרס הצילום והסטיילינג בתחרות ספרי האפייה מהנחשבות בעולם. פרט לתחרות הזו, הוא גם נמצא במקום הראשון ברשימת רבי המכר של הניו-יורק טיימס.
מתכוני הספר מחולקים לקטגוריות מתחום האפייה, ביניהם: עוגיות, סקונס ומאפינס, עוגות, טארטים, פחזניות ובצק רבוך, בריוש ודונאטס, קרואסונים, לחמים, מתוקים מיוחדים כמו פופקורן מקורמל ומרמלדות ופרק שלם שמוקדש לטכניקות בסיס כמו איך מכינים קרמל, איך מכינים רויאל אייסינג או איך מכינים קרם חמאה.
לא בכדי זכה הספר בכל כך הרבה פרסים והוא מופלא ואיכותי בצורה בלתי רגילה. אז בין אם אתם אופים בעצמכם, בתחילת הדרך או מקצוענים יותר, או בין אם אתם מחפשים מתנה למישהו שאופה, זה ה-ספר בשבילכם.
הנה, פה הלינק לקנייה:
https://amzn.to/2Qe5ZVt
- אולי זה השם ואולי בגלל שסוף סוף מישהו לקח את עולם האוכל הבריא לכיוון הסקסי שלו, אבל הספר Thug Kitchen: The Official Cookbook: Eat Like You Give a F*ck הוא כבר מזמן ספר חובה בכל בית.
הוא לוקח את תחום הירקות, הפירות והמתכונים הבריאים ומביא אותם למקומות ססגוניים. "אני מאוהב בתשוקה שלהם לאכילה נכונה ולאוכל שמוכן מאפס בבית. המסר שלהם ברור - תפסיקו להשען על מיקרוגל, תפסיקו להשען על אוכל מעובד. איפה שאתם נמצאים, רדו לשווקים או לסופרמרקט וקנו חומרי גלם טריים ורוצו לבשל. תמשיכו לעשות את את העבודה המדהימה שלכם" מסיים ג'יימי אוליבר את ברכתו לספר וליוצרים מאחוריו. ולי לא נותר אלא להצטרף.
הנה, פה הלינק לקנייה: https://amzn.to/303cU8g
- אני מעריצה את הבלוגרית דב פרלמן. היא בנתה אימפריה מדהימה שמבוססת כולה על מתכונים נגישים ומדויקים עם תמונות שנעות בין משהו ביתי למקצועי ואיכותי. לפרלמן, בעלת הבלוג The Smitten Kitchen, יש כבר 2 ספרי מתכונים מוצלחים מאוד, שזכו בהמון פרסים בתחום ספרי הבישול והאפייה, והם המשך ישיר לבלוג הפופולרי שלה.
שניהם מאוד מומלצים ואני מוצאת את עצמי מבשלת ואופה איתם לא מעט וכמובן מרפרפת בהם כדי לקבל השראה.
פה הלינק לקנייה של הספר The Smitten Kitchen Cookbook: Recipes and Wisdom from an Obsessive Home Cook
ופה הלינק לקנייה של הספר Smitten Kitchen Every Day: Triumphant and Unfussy New Favorites
- אם אתם לא מכירים את יותם אוטולנגי, אתם ממש ממש חייבים להכיר אותו. השף שהביא את המטבח וחומרי הגלם של המזרח התיכון לכל העולם ובעיקר ללונדון שם הוא מתגורר היום. וכן, הוא ישראלי.
לאוטולנגי מספר מסעדות בבריטניה, טור פופולרי בגרדיאן וספרי בישול רבי מכר. הנה אלה שאתם חייבים בבית ואני מבטיחה לכם שלעומת ספרי בישול אחרים, מאלה אתם עומדים לבשל. והרבה.
Ottolenghi Simple: A Cookbook
Jerusalem: A Cookbook
Plenty More: Vibrant Vegetable Cooking
- אוהבים את המטבח הויטנאמי? מסתבר שאתם לא לבד. הכירו את הספר Vietnamese Food Any Day, שיצא ממש השנה, וכבר הפך לרב מכר ולזה שהעיתונים הכי פופולריים בארה"ב הגדירו אותו כמוצלח ביותר.
הספר מאגד בתוכו 80 מתכונים מיוחדים ומדויקים כמו קארי עוף עם למון גראס ובטטה, מרק חריף עם נודלס, טופו ברוטב מתוק-חריף של רימונים, קרפ מאורז ועוד המון המון רעיונות ומתכונים נהדרים שמלווים בתמונות מגרות.
את הספר ניתן לרכוש פה:
https://amzn.to/2LREICO
- ואחרון חביב והכי אהוב עלי - Breaking Breads של אורי שפט. האיש הכי מוכשר בסביבה וזה שהקים את מאפיית לחמים האהובה.
בספר 100 מתכונים מחולקים לקטגוריות: חלות, עוגות בבקה, לחמים שטוחים, קלאסיקות וגילויים חדשים, לחמים ממולאים, מתוקים ועוגיות וממרחים.
עוד על הספר תוכלו לקרוא כאן: https://yooo.co.il/breaking-breads-ספר-אפייה-שהוא-חובה-בבית/
והנה גם לינק לרכישה:
https://amzn.to/2QasPgt
3 ספרים (ישראליים) חדשים שנכנסו ממש עכשיו לאמזון
- ספר שנכנס ממש ברגע האחרון (רק עכשיו הוא הצטרף לאמזון) הוא ספר החומוס של אורלי פלאי ברונשטיין, אריאל רוזנטל ודן אלכסנדר. ספר שהוא הרבה מעבר לספר מתכונים (70). יש בו סיפורים על תרבות וקולינריה, על המסע של החומוס, על ארוחות שסובבות סביב גרגר הזהב ובגדול מדובר באחת המתנות השוות שאתם יכולים לקנות לעצמכם או למישהו שאתם אוהבים.
את הספר תוכלו לרכוש ממש כאן:
https://amzn.to/2oBBevX
- ספר נוסף חדש שיצא לאור ממש בימים האחרונים הוא Shuk של ג'אנה גור ועינת אדמוני. 2 אושיות קולינריה מופלאות שלמרות שטרם יצא לי לדפדף בספר שלהן אין לי ספק שהוא מדהים.
הספר מביא את המטבח הישראלי, זה שנשען על חומרי הגלם הטריים והמעולים של השוק, אל הצלחת וכבר זכה להמון ביקורות מעולות ברשת. רצתי להזמין לעצמי עותק.
את הספר ניתן לרכוש פה:
https://amzn.to/2oa09a8
- את חגיגת הקולינריה הישראלית באמזון סוגר הספר החדש שנקרא Sababa של עדינה זוסמן שמעבר לכשרון הבישול שלה היא גם אישה מקסימה שיצא לי לפגוש כמה פעמים.
גם כאן מדובר בספר שמביא הצצה אל המטבח והתרבות הקולינרית בישראל ויש בו 125 מתכונים שזה מדהים. רצתי להזמין עותק גם ממנו :)
את הספר ניתן לרכוש פה:
https://amzn.to/352IwKa
ויש עוד!
הכנו לכם עוד מדריכים שווים לקניות באמזון עם מוצרים שאסור לכם לפספס:
המדריך לקנייה חכמה באמזון וחמישה מוצרים שאסור לכם לפספס
60 אביזרי מטבח שאתם חייבים
שעונים, תיקים ותכשיטים: האקססוריז הכי שווים ומפנקים שיש
דגמי הלגו הכי שווים שאתם יכולים לקנות באמזון