Breaking Breads – ספר אפייה שהוא חובה בבית

Breaking Breads
Breaking Breads

הניו-יורק טיימס, הוושינגטון פוסט ועוד עיתונים ומגזינים רבים בחו"ל הגדירו אותו כאחד מספרי האפייה הטובים ביותר, ולא בכדי. מדובר באמת בספר חובה למי מכם שאוהב לאפות או רוצה ללמוד לאפות בבית.

Breaking Breads של אורי שפט (ביחד עם רינת צדוק), מבעלי מאפיית לחמים (סניפים בישראל ובניו-יורק), הוא הרבה מעבר לעוד ספר מתכונים.

Breaking Breads
תמונות מרהיבות לצד כל מתכון

יש בו תמונות מרהיבות ומגרות, בחלק לא קטן מהמקרים גם של שלבי ההכנה, לצד מתכונים שכתובים בשפה עשירה וברורה ועם הסברים מדוקדקים שמלמדים לא רק את המתכון אלא גם את הטכניקה וההגיון.

בספר 100 מתכונים מחולקים לקטגוריות: חלות, עוגות בבקה, לחמים שטוחים, קלאסיקות וגילויים חדשים, לחמים ממולאים, מתוקים ועוגיות וממרחים.

Breaking Breads
פיתות עם זעתר שנראות כמו חלום

בקטגוריית החלות תמצאו למשל מתכון בסיסי לחלה מושלמת, כולל הסבר על שלבי הלישה, הרידוד והקליעה ומיד לאחר מכן מתכונים ללחמניות חלה, חלות בצורות מיוחדות, חלה מקמח מלא, חלה עם שוקולד וקונפי תפוזים, חלת המרציפן האגדית של מאפיית לחמים ואפילו חלת פלאפל.

מיד לאחר מכן מגיע פרק עוגות הבבקה. אותה עוגה שזיכתה את המאפייה בניו-יורק בביקורות מטורפות ובתור ארוך בכניסה.

Breaking Breads
מי שטעם את העוגות האלה במאפיית לחמים יודע שמדובר בעונג של ממש

בפרק מתכונים לבבקה קלאסית במילוי שוקולד, בבקה קינמון עם צימוקים ואגוזים, בבקה במילוי גבינה וצימוקים, בבקה חלבה, עוגת פרג ועוד המון סוגי עוגות שמרים.

בהמשך מגיע פרק הלחמים השטוחים, הפרק האהוב עלי במיוחד, ובו מתכונים לפיתה עם זעתר (אמאל'ה, זה מושלם), פוקצ'ה ללא לישה, מתכון למלאווח ביתי, לג'חנון וגם למופלטה.

עוד פרק מעולה שכבר נחרש אצלי במטבח הוא פרק הקלאסיקות והגילויים החדשים ובו מתכון לקובנה (אתם חייבים להכין), בריוש, בייגל ירושלמי, לחם שמיר עם צורה מרהיבה שכבר הכנתי כמה וכמה פעמים ועוד.

Breaking Breads
מה קורה כשמאפה זהוב פוגש שקשוקה

פרק הלחמים הממולאים אמנם נקרא ככה אבל בפועל מדובר במאפים ממולאים כמו בורקס גבינה או בורקס תרד, בורקס תפוחי אדמה, לחמניות בריוש במילוי ריקוטה, אוזני המן מלוחות עם שלל מילויים ועוד יצירות מופת אחרות שרק מלהסתכל על התמונה אני נעשת רעבה.

הפרק האחרון, או הכמעט האחרון, מוקדש כולו למתוקים. מרוגלך שוקולד עליו נשען המתכון שלי לעוגת רוגלך ששברה את הרשת, אוזני המן במילוי מתוקים, עוגיות רחת לוקום, שטרודל תפוחים, סופגניות, ספינג' ועוד המון מתוקים נוספים.

Breaking Breads
הלוואי ויכולתי להכניס את היד לתוך המסך ולקחת לחמנייה אחת

את הספר סוגר פרק הנלווים שהוא בעצם ממרחים ותמצאו בו מתכונים לחומוס, טחינה, סחוג אדום וירוק, באבאגנוש, מטבוחה מדהימה, לאבנה ועוד יציאות שרק אורי, בגאוניותו, יודע ליצור.

בקיצור, הכי מומלץ בעולם. מסוג הספרים שלא רק מקשטים את מדף הספרים אלא ממש מתלכלכים במטבח ומסוג המתנות שכל חובב אפייה ישמח לקבל.

את הספר אפשר לרכוש דרך אמזון בלינק הזה.

אגב, אם אתם מחפשים עוד רעיון למתנה, לעצמכם או לאנשים שאתם אוהבים, שקשורה בקולינריה. הנה ספר מדהים וסופר מעניין שמחבר בין עולם הטיולים לעולם האוכל.

קטגוריות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קאפקייקס עם מנז'טים ורודים מושלמים. צילום: טל סיון ציפורין

מנז'טים מושלמים לקאפקייקס ומאפינס

סכו"ם מושלם לילדים (אתם חייבים כזה!)

סכו"ם פשוט יפהפה. לא רק לילדים