הניו-יורק טיימס, הוושינגטון פוסט ועוד עיתונים ומגזינים רבים בחו"ל הגדירו אותו כאחד מספרי האפייה הטובים ביותר, ולא בכדי. מדובר באמת בספר חובה למי מכם שאוהב לאפות או רוצה ללמוד לאפות בבית.
Breaking Breads של אורי שפט (ביחד עם רינת צדוק), מבעלי מאפיית לחמים (סניפים בישראל ובניו-יורק), הוא הרבה מעבר לעוד ספר מתכונים.
יש בו תמונות מרהיבות ומגרות, בחלק לא קטן מהמקרים גם של שלבי ההכנה, לצד מתכונים שכתובים בשפה עשירה וברורה ועם הסברים מדוקדקים שמלמדים לא רק את המתכון אלא גם את הטכניקה וההגיון.
בספר 100 מתכונים מחולקים לקטגוריות: חלות, עוגות בבקה, לחמים שטוחים, קלאסיקות וגילויים חדשים, לחמים ממולאים, מתוקים ועוגיות וממרחים.
בקטגוריית החלות תמצאו למשל מתכון בסיסי לחלה מושלמת, כולל הסבר על שלבי הלישה, הרידוד והקליעה ומיד לאחר מכן מתכונים ללחמניות חלה, חלות בצורות מיוחדות, חלה מקמח מלא, חלה עם שוקולד וקונפי תפוזים, חלת המרציפן האגדית של מאפיית לחמים ואפילו חלת פלאפל.
מיד לאחר מכן מגיע פרק עוגות הבבקה. אותה עוגה שזיכתה את המאפייה בניו-יורק בביקורות מטורפות ובתור ארוך בכניסה.
בפרק מתכונים לבבקה קלאסית במילוי שוקולד, בבקה קינמון עם צימוקים ואגוזים, בבקה במילוי גבינה וצימוקים, בבקה חלבה, עוגת פרג ועוד המון סוגי עוגות שמרים.
בהמשך מגיע פרק הלחמים השטוחים, הפרק האהוב עלי במיוחד, ובו מתכונים לפיתה עם זעתר (אמאל'ה, זה מושלם), פוקצ'ה ללא לישה, מתכון למלאווח ביתי, לג'חנון וגם למופלטה.
עוד פרק מעולה שכבר נחרש אצלי במטבח הוא פרק הקלאסיקות והגילויים החדשים ובו מתכון לקובנה (אתם חייבים להכין), בריוש, בייגל ירושלמי, לחם שמיר עם צורה מרהיבה שכבר הכנתי כמה וכמה פעמים ועוד.
פרק הלחמים הממולאים אמנם נקרא ככה אבל בפועל מדובר במאפים ממולאים כמו בורקס גבינה או בורקס תרד, בורקס תפוחי אדמה, לחמניות בריוש במילוי ריקוטה, אוזני המן מלוחות עם שלל מילויים ועוד יצירות מופת אחרות שרק מלהסתכל על התמונה אני נעשת רעבה.
הפרק האחרון, או הכמעט האחרון, מוקדש כולו למתוקים. מרוגלך שוקולד עליו נשען המתכון שלי לעוגת רוגלך ששברה את הרשת, אוזני המן במילוי מתוקים, עוגיות רחת לוקום, שטרודל תפוחים, סופגניות, ספינג' ועוד המון מתוקים נוספים.
את הספר סוגר פרק הנלווים שהוא בעצם ממרחים ותמצאו בו מתכונים לחומוס, טחינה, סחוג אדום וירוק, באבאגנוש, מטבוחה מדהימה, לאבנה ועוד יציאות שרק אורי, בגאוניותו, יודע ליצור.
בקיצור, הכי מומלץ בעולם. מסוג הספרים שלא רק מקשטים את מדף הספרים אלא ממש מתלכלכים במטבח ומסוג המתנות שכל חובב אפייה ישמח לקבל.
את הספר אפשר לרכוש דרך אמזון בלינק הזה.
אגב, אם אתם מחפשים עוד רעיון למתנה, לעצמכם או לאנשים שאתם אוהבים, שקשורה בקולינריה. הנה ספר מדהים וסופר מעניין שמחבר בין עולם הטיולים לעולם האוכל.